Kei City Horns

 

Amersfoorts Koper Ensemble

 

Amorfortia Ensemble

 

Christmass Brass Trio          Fotogalerij      Contact

Rudolf Weges

Rudolf Weges is een professionele all-round trompettist, Master of Music.
Hij studeerde op het Stedelijk Conservatorium Groningen trompet klassiek bij Auke van der Merk (1e trompettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest) en Harmonie/Fanfare/Brassband-directie bij Lex van Diepen (voormalig dirigent van de Koninklijke Luchtmachtkapel), en studeerde in beide richtingen af.

Een paar jaar later ging Rudolf verder studeren aan het Utrechts Conservatorium voor het vak Trompet Lichte Muziek bij Willem Schoenmaker en Ack van Rooijen, verder volgde hij masterclasses bij de Amerikaanse trompettisten Anthony Plog en Allen Vizzutti.
 

Rudolf studeerde baroktrompet bij Susan Williams aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens volgde hij privé lessen bij Friedemann Immer, trad al op als solist en speelde in Kölner Barockorchester en Hamburger Barockorchester, maar speelt ook in Concerto Barocco, Cappella Maria Barbera, Gelders Bach Collegium.

Rudolf heeft eigenlijk alle stijlen gespeeld  in diverse orkesten en als solist, en maakte tournees door geheel Europa, Canada, Tasmani (Australi ) en New Zeeland. Hij speelde van barok-ensemble tot symfonie orkest, van Egerland tot bigband, van harmonie orkest tot mucical tot pop/jazz/funk.
Hij was 5 jaar solo trompettist bij een militaire beroepskapel.

Momenteel speelt hij in:

Als free lance trompettist speelde Rudolf o.a. bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera.
Ook speelt hij in diverse kamer-/symfonieorkesten zoals het Het Promenade Orkest, Helios Ensemble, Ensemble Conservatoire, Mulder Consort en speelt hij regelmatig Bach Kantates op zowel de moderne als op de baroktrompet. Dit o.a. in het Amersfoorts Kantate Orkest.

Rudolf Weges is trompetdocent bij de Muziekschool Ceres te Utrecht en tevens ook werkzaam voor
De Nationale Opera te Amsterdam.